Känd österrikisk identitär censureras på Youtube

publicerad 28 augusti 2019
- av Isac Boman
Sellner med hustrun Brittany Pettibone.

Den tilltagande repressionen på Youtube drabbar nu Martin Sellner, den identitära rörelsens ledare i Österrike. Sellners kanal med 107 000 följare stängdes ned igår.

Den identitära rörelsen i Österrike är en del av en internationell utomparlamentarisk icke-våldsbaserad rörelse som framförallt gjort sig känd för att öka medvetenheten om demografiska frågor genom aktivistiska aktioner.

Efter Facebook, Instagram, Paypal och mer än 15 bankkonton ska också detta språkrör tas ifrån mig, som jag har kunnat använda för att värja mig mot lögner i media, säger Sellner till nyhetsportalen Junge Freiheit och meddelar att man kommer att anlita en advokat för att driva saken vidare.

Nedstängningen följer samma mönster som drabbat andra dissidenter för brott mot gemenskapsreglerna utan närmare specifikation på vad det består i.

Naturligtvis förväntade jag mig det varje dag och jag hade inga illusioner. Vi är i en fientlig matris. Google är, som de senaste läckorna otvetydigt bevisat, inte en neutral tjänsteleverantör, utan en politisk aktör som står på den globala migrationsagendans sida, säger Sellner om Youtubes senaste tilltag.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.