Facebook köper upp israeliskt mobilföretag

publicerad 20 november 2013

Facebook investerar i Israel. Onavo, som sysslar med optimeringar för mobila applikationer, har blivit uppköpta av det sociala nätverket som öppnar upp sitt första israeliska kontor.

Onavo grundades 2010 och utvecklar applikationer och tjänster inom mobilområden och komprimering av data som skickas via Wi-Fi, samt säkerhetsanalyser av mobilappar.

 Vi förväntar oss att Onavos datakomprimeringsteknik kommer att spela en central roll i vårat uppdrag att ansluta fler människor till internet. Deras analysverktyg kommer att underlätta för att att ge bättre och mer exakta mobilprodukter, säger en israelisk talesperson för Facebook, rapporterar Jerusalem Post.

Enligt israeliska medier ska Facebook betala någonstans mellan 100 till 200 miljoner dollar för det israeliska företaget. Uppköpet är en del i en satsning som Facebook genomför i Israel. Genom uppköpet får Facebook sitt första israeliska kontor. Onavos huvudkontor fanns i miljonstaden Tel Aviv och kommer nu att skötas av Facebook.

I somras slogs Facebook med bland annat Google om att köpa upp den israeliska karttjänsten Waze, som har kritiserats för att vara integritetsvidrig. Det blev Google som gick segrande ur striden.

Andra israeliska it-företag som finns under Facebooks paraply efter att ha blivit uppköpta är Snaptu och Face.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.