Integritetsvänliga Brave tar fram videosamtalsapplikation

publicerad 15 juni 2020
- av Markus Andersson
Brave lovar obegränsat antal samtalsdeltagare.

Utvecklaren bakom den integritetsorienterade webbläsaren Brave planerar att lansera en app med funktioner för krypterade videosamtal och utlovas tillåta ett obegränsat antal deltagare och och begränsad samtalslängd.

Appen som ska heta Brave Together kommer att följa Braves redan etablerade linje om att fokusera på säkerheten och användarnas integritet i en tid där många videosamtalstjänster fått stark kritik gör bristande säkerhet.

Engadget rapporterar att samtalen i Brave Together kommer att vara totalsträckskrypterade (end to end) och att appen kommer bygga på tjänsten Jitsis öppna källkod. Antalet deltagare och längden på samtalen kommer dessutom att vara obegränsade.

För tillfället befinner sig Brave Together fortfarande i ett utvecklingsstadium och kan bara användas av de användare som redan har Brave Nightly, förhoppningen är dock att den fulla versionen kommer att släppas till allmänheten inom en inte allt för avlägsen framtid.

Användare i USA kommer först att kunna använda Brave Together via sina datorer och därefter kommer tjänsten utvecklas till iOS och Android. Det är också oklart om tjänsten kommer att vara gratis eller köpas med Braves egen digitala valuta BAT.

Brave har nått stora framgångar den senaste tiden med sitt fokus på it-säkerhet och integritetsvänliga lösningar. I slutet på 2019 avslöjade man att 8,7 miljoner människor använder webbläsaren varje månad och den nya tjänsten förväntas öka användarantalet ytterligare.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!