Infowars sparkas ut från Youtube igen

publicerad 2 september 2019
Infowars-profilen och grundaren Alex Jones.

Youtube väljer väljer att återigen bannlysa Infowars från plattformen. Detta sker bara två dagar efter att Youtubes vd Susan Wojcicki sagt att bevarandet av en öppen plattform är viktigare än någonsin.

Infowars kastades på oklara grunder ut från Youtube redan förra året men startade nyligen en ny kanal under namnet ”The War Room”, där man laddade upp videoklipp under några timmar tills dess att man återigen stängdes ner. Detta sker trots att ansvariga för Youtube nyligen deklarerat att man vill vara en öppen plattform som tillåter kontroversiellt och till och med kränkande material, skriver The Gateway Pundit.

Youtube motiverar nedstängningen av kontot med att man måste balansera öppenheten med sitt ansvar att ”skydda gemenskapen”, och att detta betyder att man måste vidta åtgärder mot kanaler som bryter mot Youtubes riktlinjer. Susan Wojcicki har tidigare i ett blogginlägg konstaterat ”att ta del av ett brett spektrum av perspektiv slutgiltligen gör oss till ett starkare och mer informerat samhälle, även om vi inte håller med om…

 


Liknande artiklar: