IT/Övervakning

“Health Ranger” avstängd från Youtube

Mike Adams, The Health Ranger

Den amerikanska hälsoprofilen Mike Adams, som driver sajten Natural News, fick sin andra kanal “The Health Ranger” nedstängd under helgen. Adams uppger att hans 1 700 videos och 350 000 följare raderats. Denna typ av ingrepp har hänt tidigare på senaste tiden, men vissa kanaler har sedan återuppstått. Effekten blir ändå att alternativa kanaler byter plattformar.

Mike Adams skriver att den aktör som ligger bakom stängningen av hans kanal, som handlar om alternativ hälsa, är en grupp som heter Southern Poverty Law Center (SPLC). Adams kallar i sin tur SPLC för en “radical left-wing hate group”.

Vad du behöver förstå kring vad som händer är att detta är den första salvan i ett krig som vänstern snart kommer starta. Först kommer de att tysta alla proamerikanska röster på internet”, skriver Mike Adams på Natural News.

Ute på nätet drabbas nu hundratals kanaler som drivs av högerrörelser och alternativa grupper. Verktyget för att stänga sajterna är trubbigt. The Health Ranger är inte en högerextrem eller hatkanal. The Health Ranger är en kanal för personer som är intresserade av alternativ hälsa och prepping.

Youtubes motiv för att stänga The Health Ranger lyder: “Kontot har avslutats på grund av brott mot Youtubes riktlinjer för mötesplatsen”.

Bara för några dagar sedan stängdes YouTube-kanalen Bombards Body Language av samma skäl, en kanal som analyserar kroppsspråket på politiska ledare och andra prominenta personer. YouTube la dock tillbaka kanalen efter något dygn. Återstår att se om The Health Ranger dyker upp igen.

Under helgen meddelade även Alex Jones, som driver Infowars, att YouTube stoppat honom från att uppdatera sin kanal på YouTube. Jones tror nu att det handlar om timmar eller dagar innan även hans kanal stängs av.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats på NewsVoice.

Liknande artiklar

Twitter bannlyser användare som länkar till Infowa... Under veckan som gick tog Twitter ned 18 Twitterkonton som alla delade länkar till Infowars, skriver CNN som fått det be...
Google-anställda ville manipulera sökresultat om i... Anställda på Google diskuterade ifjol att medvetet manipulera sökresultat om invandring så att invandringsvänliga organi...
Nigel Farage: Trump kommer att lagstifta om yttran... Den brittiske EU-parlamentarikern Nigel Farage tror att USA:s president Donald Trump kommer att lagstifta om ökad yttran...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!