“Health Ranger” avstängd från Youtube

publicerad 5 mars 2018
Mike Adams, The Health Ranger

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den amerikanska hälsoprofilen Mike Adams, som driver sajten Natural News, fick sin andra kanal “The Health Ranger” nedstängd under helgen. Adams uppger att hans 1 700 videos och 350 000 följare raderats. Denna typ av ingrepp har hänt tidigare på senaste tiden, men vissa kanaler har sedan återuppstått. Effekten blir ändå att alternativa kanaler byter plattformar.

Mike Adams skriver att den aktör som ligger bakom stängningen av hans kanal, som handlar om alternativ hälsa, är en grupp som heter Southern Poverty Law Center (SPLC). Adams kallar i sin tur SPLC för en “radical left-wing hate group”.

Vad du behöver förstå kring vad som händer är att detta är den första salvan i ett krig som vänstern snart kommer starta. Först kommer de att tysta alla proamerikanska röster på internet”, skriver Mike Adams på Natural News.

Ute på nätet drabbas nu hundratals kanaler som drivs av högerrörelser och alternativa grupper. Verktyget för att stänga sajterna är trubbigt. The Health Ranger är inte en högerextrem eller hatkanal. The Health Ranger är en kanal för personer som är intresserade av alternativ hälsa och prepping.

Youtubes motiv för att stänga The Health Ranger lyder: “Kontot har avslutats på grund av brott mot Youtubes riktlinjer för mötesplatsen”.

Bara för några dagar sedan stängdes YouTube-kanalen Bombards Body Language av samma skäl, en kanal som analyserar kroppsspråket på politiska ledare och andra prominenta personer. YouTube la dock tillbaka kanalen efter något dygn. Återstår att se om The Health Ranger dyker upp igen.

Under helgen meddelade även Alex Jones, som driver Infowars, att YouTube stoppat honom från att uppdatera sin kanal på YouTube. Jones tror nu att det handlar om timmar eller dagar innan även hans kanal stängs av.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats på NewsVoice.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!