Hackergruppen Anonymous angriper Nordiska motståndsrörelsen

publicerad 27 januari 2016

Den löst sammansatta hackergruppen Anonymous säger sig ligga bakom attacken på den nationalsocialistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsens hemsida Nordfront. Sajten, som uppges ha över 100 000 unika besökare i månaden, har inte gått att nå sedan i lördags.

På Nordfronts Twitter-konto skriver man att man utsatts för en DDoS-attack som överbelastar servern. Hemsidan innehåll finns kvar, men går inte att nås av vanliga besökare.

På svenska Facebook-sidor och Twitter-konton har vad som framstår som lokala avdelningar av nätgruppen Anonymous tagit på sig attacken. Om det är just de som ligger bakom attacken är oklart.

Då Anonymous sägs vara ett löst sammansatt nätverk är det inte säkert att alla aktioner sanktioneras ifrån ett centralt håll. I Sverige har dock Anonymous kritiserats för att alliera sig med våldsverkande antifascistiska grupper och angripa yttrandefriheten. Man uppmanar också att störa invandringskritiska möten och aktiviteter.

Tweet ifrån Anonymous Sweden Twitter-konto:Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


116 310 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.