IT/Övervakning

Hacker One når en miljard i utbetalda belöningar

Etiska hackare kan tjäna stora pengar.

Hacker One är ett etiskt hackernätverk där målsättningen är att spåra upp och leta efter buggar och sårbarheter hos de företag och organisationer som är medlemmar i nätverket. Nu meddelar man att man sedan starten betalat ut över 100 miljoner dollar till etiska hackare som hjälpt till att hitta och lösa sårbarheter i olika datorsystem.

Enligt Bleeping Computer menar den finlandssvenske vd:n Mårten Mickos att Hacker One:s etiska hackare har upptäckt över 170 000 sårbarheter sedan man startade nätverket och idag har över 700 000 personer valt att ansluta sig till nätverket. Dessa arbetar med att hacka systemen tillhörande de omkring 1900 företag som är anslutna och sedan informera dem om eventuella svagheter.
– Det är omöjligt att veta exakt hur många dataintrång vi därmed lyckats avstyra, men vi antar att det rör sig om tusentals eller till och med över tio tusen, säger Mårten Mickos i ett uttalande.

Summorna blir också allt större. Av de 100 miljoner dollar som betalats ut så har hälften betalats ut under de senaste två åren. Tolv procent av de anslutna hackarna tjänar enligt Hacker One över 20 000 dollar per år och tre procent känner mer än 100 000 dollar per år. Det är alltså en lukrativ bransch om man är duktig. Lite drygt en procent av de anslutna hackarna tjänar till och med över 350 000 dollar årligen enligt Hacker One.

IDG skriver att åtta personer runt om i världen nu tjänat över en miljon dollar, alltså mer än tio miljoner kronor på etisk hackning. Frans Rosén från Sverige är en av dessa åtta.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!