Google tar fram självgående rattlösa bilar

Från början var Google en sökmotor på internet. Nu håller företaget på med att tillverka militärrobotar och bilar. Att ta fram 100 självgående bilar, som saknar såväl ratt som pedaler, är Googles senaste projektet.

publicerad 28 maj 2014

Googles projekt med självgående bilar har pågått i 3,5 år, men det är först nu som man verkligen börjat presentera bilarna offentligt. I ett pressmeddelande skriver Google att man planerar att ta fram 100 exemplar av den självgående bilen.

Bilen i fråga, som kan ses i videon ovan, är en prototyp. Den kan nå en hastighet på 40 kilometer i timmen och har endast två säten. Någon ratt eller gas- och bromspedal är det inte tal om. Bilen sätts igång genom ett knapptryck och läser av körbanan med särskilda sensorer.

Google har tidigare producerat bilar som är självgående, men som samtidigt ser ut som i stort sett vilken annan vanlig bil som helst.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.