IT/Övervakning

Google tar bort genusförslag i Gmail – “riskerar kränka”

Skrivstödet i Googles e-posttjänst Gmail kommer inte längre att föreslå “han” eller “hon” när man författar ett mejl. Detta eftersom det enligt företaget riskerar att “kränka användarna”.

Googles teknik innebär att Gmail ger förslag på nästa ord samtidigt som användaren skriver. Men tjänsten kommer inte att föreslå några pronomen i stil med “han” eller “hon”, på grund av risken att tekniken föreslår fel kön och därmed riskerar att “kränka användaren”.

Företaget säger själva att man inte vill ta några risker eftersom genusfrågor får så stort genomslag i debatten.

Inte alla misstag är likvärdiga“, säger produktchefen Paul Lambert till Reuters och tillägger att genus är “en stor, stor sak” att felbedöma.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

Liknande artiklar

Google döms igen – får betala 16 miljarder kronor ... Google fortsätter att missbruka sin ställning. Nu döms IT-jätten för att ha brutit konkurrenslagarna i EU, den här gånge...
Google+ läggs ner 2:a april 2019 – allt ditt inneh... Den 2:a april 2019 går Google+ i graven, en satsning som var tänkt att utmana Facebook, men misslyckades. Allt innehåll ...
Datainspektionen ska granska Googles insamling av ... Efter anklagelser om att Google missvisat sina användare kommer nu IT-jätten att granskas av Datainspektionen. Den 28...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • genus
  • Gmail
  • Google