IT/Övervakning

Google lät användare exportera andras filmer

En pinsam bugg gjorde att användare av Google Photos i sina exportarkiv fick med sig filmklipp tillhörande helt andra människor.

I slutet på förra året uppstod en integritetskränkande bugg när användare exporterade sina bilder och videoklipp från Google Photos. Vissa användare upptäckte nämligen att de kunde exportera helt andra människors privata filmklipp.

Även om buggen åtgärdades efter ett par dagar så ska ett okänt antal användare under perioden ha hunnit drabbas genom att dessa fått sina privata och eventuellt känsliga videofiler exporterade av helt andra människor som sedan kunnat titta på dem, skriver Swedroid.
Google konstaterar i ett uttalande att de har vidtagit åtgärder för att en liknande bugg aldrig någonsin ska kunna hända igen och de som har fått med andra användares videoklipp i sina exporterade arkiv har meddelats via e-post.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!