IT/Övervakning

Google+ läggs ner 2:a april 2019 – allt ditt innehåll raderas

Den 2:a april 2019 går Google+ i graven, en satsning som var tänkt att utmana Facebook, men misslyckades. Allt innehåll på kanalen kommer att raderas för över 500 miljoner användare. Google annonserade redan i december att nedläggningen var på gång.

Tjänsten läggs ner på grund av för låg användning och de svåra utmaningar som det innebär att underhålla en “framgångsrik” produkt som möter konsumenternas förväntningar.

Den 2 april 2019 kommer ditt konto på Google+ och alla sidor på Google+ som du har skapat att upphöra och vi kommer att börja radera innehåll från konsumentkonton på Google+“, står det att läsa på tjänstens sajt.

Allt innehåll raderas

Alla dina foton, statusuppdateringar, videos på Google+, dina arkiv och plussidor kommer att raderas, men du kan ladda ned och spara allt ditt innehåll nedstängningen. Processen att radera innehåll som postats online av miljontals användare kommer att ta månader.

Från och med den 4:e februari kan du inte längre skapa nya profiler, sidor, grupper eller event på Google+. Funktionen att kunna kommentera med Google+ kommer att tas bort från Blogger den 4:e februari och från andra webbplatser den 7:e mars. Alla dina kommentarer via Google+ på alla webbplatser kommer att börja raderas den 2:a april 2019.

 

Artikeln har tidigare publicerats på NewsVoice


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Google