Google-läckan 100 gånger större än vad man tidigare befarat

publicerad 13 december 2018

Den dataläcka som drabbade en halv miljon Google-användare har visat sig vara så omfattande att över 50 miljoner användare drabbats. Det är mer än 100 gånger så många drabbade användare som man tidigare befarat.

Totalt ska det handla om 52 miljoner användarkonton som drabbats och som och som kan ha fått se sin privata data blivit utnyttjad. I höstas framkom det att ”bara” en halv miljon Google+-konton omfattades av dataläckan, en siffra som nu multiplicerats med 100.

Google ska redan i mars i år blivit varse om att användarkontonas privata information låg öppen för obehöriga på grund av en API-bugg. Trots detta valde man att mörka dataläckan och lägga locket på.

Som en följd av dataläckan väljer Google att stänga ner användarplattformen Google+ för privatpersoner redan i april nästa år, rapporterar TechWorld.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.