IT/Övervakning

Google-läckan 100 gånger större än vad man tidigare befarat

Den dataläcka som drabbade en halv miljon Google-användare har visat sig vara så omfattande att över 50 miljoner användare drabbats. Det är mer än 100 gånger så många drabbade användare som man tidigare befarat.

Totalt ska det handla om 52 miljoner användarkonton som drabbats och som och som kan ha fått se sin privata data blivit utnyttjad. I höstas framkom det att “bara” en halv miljon Google+-konton omfattades av dataläckan, en siffra som nu multiplicerats med 100.

Google ska redan i mars i år blivit varse om att användarkontonas privata information låg öppen för obehöriga på grund av en API-bugg. Trots detta valde man att mörka dataläckan och lägga locket på.

Som en följd av dataläckan väljer Google att stänga ner användarplattformen Google+ för privatpersoner redan i april nästa år, rapporterar TechWorld.

Liknande artiklar

Google döms igen – får betala 16 miljarder kronor ... Google fortsätter att missbruka sin ställning. Nu döms IT-jätten för att ha brutit konkurrenslagarna i EU, den här gånge...
Google+ läggs ner 2:a april 2019 – allt ditt inneh... Den 2:a april 2019 går Google+ i graven, en satsning som var tänkt att utmana Facebook, men misslyckades. Allt innehåll ...
Datainspektionen ska granska Googles insamling av ... Efter anklagelser om att Google missvisat sina användare kommer nu IT-jätten att granskas av Datainspektionen. Den 28...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • dataläcka
  • Google