Användardata för en halv miljon Google-konton kan ha läckt

publicerad 10 oktober 2018
- av Alexander Almqvist

Google visste att hundratusentals av deras användares data låg öppen för hackare efter en omfattande läcka. Ändå väntade man i ett halvår med att informera om det inträffade för allmänheten.

Redan i mars i år blev Google varse om att omkring 500 000 Google-kontons användardata kan ha läckts på grund av en bugg i ett API till den sociala medietjänsten Google+. Ändå valde man att vänta fram tills nu med att informera om det inträffade om den omfattande dataläckan, avslöjar Wall Street Journal.

Enligt Wall Street Journal ska Google medvetet ha mörkat läckan för allmänhet och media för att undvika omfattande kritik och eventuella utredningar från rättsväsendet.

Google har efter att läckan blivit offentlig valt att tillfälligt stänga ner Google+, som är Googles motsvarighet till Facebook. Man planerar även att inom ett år stänga ner Google+ permanent.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.