IT/Övervakning

Användardata för en halv miljon Google-konton kan ha läckt

Google visste att hundratusentals av deras användares data låg öppen för hackare efter en omfattande läcka. Ändå väntade man i ett halvår med att informera om det inträffade för allmänheten.

Redan i mars i år blev Google varse om att omkring 500 000 Google-kontons användardata kan ha läckts på grund av en bugg i ett API till den sociala medietjänsten Google+. Ändå valde man att vänta fram tills nu med att informera om det inträffade om den omfattande dataläckan, avslöjar Wall Street Journal.

Annons:

Enligt Wall Street Journal ska Google medvetet ha mörkat läckan för allmänhet och media för att undvika omfattande kritik och eventuella utredningar från rättsväsendet.

Google har efter att läckan blivit offentlig valt att tillfälligt stänga ner Google+, som är Googles motsvarighet till Facebook. Man planerar även att inom ett år stänga ner Google+ permanent.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!