Foto: Kārlis Dambrāns/CC BY 2.0

Google betalade Apple en miljard dollar för standardsökmotorval

Publicerad 25 januari 2016, uppdaterad kl. 9:13

Google ska ha betalat Apple en miljard dollar för att vara standardsökmotor i Apples operativsystem för mobila enheter IOS under 2014.

Uppgifterna kommer ifrån ett rättsligt dokument i en process mellan Google och Oracle enligt informationsföretaget Bloomberg.

Annons:


Enligt avtalet ska Google betala Apple en del av de intäkter som genereras via Iphones och Ipads. Under en period ska andelen uppgått till 34 procent.

Att det rört sig om höga summor har det spekulerats om bland analytiker. Samma summor ska Google ha betalt till Apple under 2012 och 2013.

Google har som jämförelse betalat belopp på omkring 300 miljoner kronor per år till Mozilla Foundation som står bakom webbläsare Firefox för att vara standardsökmotor.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend