Google-anställda vill bekämpa Breitbart

publicerad 15 juli 2019
- av Isac Boman

I ett brev till Googles ledning ber 1186 anställda på företaget att Google plockar bort den konservativa nyhetssajten Breitbart från internetjättens annonsnät Adsense och blockerar deras annonser.

En visselblåsare på Google har återigen läckt information till Project Veritas som visar hur Google och anställda på företaget tar tydlig politisk ställning istället för att agera neutralt i sin roll som sökmotor.

Jag är säker på att de flesta av er är bekanta med den extrema sexism som sprids genom artiklarna och kommentarerna på Breitbart. På grund av detta och många fler skäl så har jag och mina kollegor tagit fram ett internt brev till ledningen där vi ber dem om att avsluta Googles affärer med Breitbart och genomdriva AdSense-policies på förbjudet material“, står det att läsa i ett internt mejl som Project Veritas kommit över.


Annonser:


Man uppmanar i brevet också fler anställda att skriva under så att kravet får större tyngd när det når ledningen. I mejlväxlingen skriver en annan medarbetare att Google kommer att ta till åtgärder mot Breitbart – bara tillräckligt många överträdelser har noterats. En tredje Google-anställd undrar om någon känner sig manad att söka igenom Breitbart efter näthat.

Visseblåsaren som läckt informationen menar att det ligger strikt politiska och ideologiska skäl bakom försöken att skada Breitbart.

– De (anställda) är missnöjda med valet och de är missnöjda med narrativen som förs ut och som motsäger etablerad massmedias narrativ.

Alex Marlow, chefredaktör på Breitbart medger i en kommentar till Project Veritas att han inte är förvånad över det inträffade.

– Det här bekräftar ytterligare att Google har många anställda vänsteraktivister med totalitära oamerikanska önskningar att tysta, finansiellt strypa och ta bort plattformarna för människor som de inte håller med politiskt.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.