IT/Övervakning

Google-anställda vill bekämpa Breitbart

I ett brev till Googles ledning ber 1186 anställda på företaget att Google plockar bort den konservativa nyhetssajten Breitbart från internetjättens annonsnät Adsense och blockerar deras annonser.

En visselblåsare på Google har återigen läckt information till Project Veritas som visar hur Google och anställda på företaget tar tydlig politisk ställning istället för att agera neutralt i sin roll som sökmotor.
Jag är säker på att de flesta av er är bekanta med den extrema sexism som sprids genom artiklarna och kommentarerna på Breitbart. På grund av detta och många fler skäl så har jag och mina kollegor tagit fram ett internt brev till ledningen där vi ber dem om att avsluta Googles affärer med Breitbart och genomdriva AdSense-policies på förbjudet material“, står det att läsa i ett internt mejl som Project Veritas kommit över.

Man uppmanar i brevet också fler anställda att skriva under så att kravet får större tyngd när det når ledningen. I mejlväxlingen skriver en annan medarbetare att Google kommer att ta till åtgärder mot Breitbart – bara tillräckligt många överträdelser har noterats. En tredje Google-anställd undrar om någon känner sig manad att söka igenom Breitbart efter näthat.

Visseblåsaren som läckt informationen menar att det ligger strikt politiska och ideologiska skäl bakom försöken att skada Breitbart.

– De (anställda) är missnöjda med valet och de är missnöjda med narrativen som förs ut och som motsäger etablerad massmedias narrativ.

Alex Marlow, chefredaktör på Breitbart medger i en kommentar till Project Veritas att han inte är förvånad över det inträffade.

– Det här bekräftar ytterligare att Google har många anställda vänsteraktivister med totalitära oamerikanska önskningar att tysta, finansiellt strypa och ta bort plattformarna för människor som de inte håller med politiskt.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!