IT/Övervakning

Före detta CIA-agent: “Spaningen är meningslös”

CIA:s högkvarter i Langley, Virginia

Under de senaste åren har visselblåsare offentliggjort tusentals dokument som bevisar att CIA samlar in européernas personliga uppgifter och avlyssnar politikernas telefoner. Enligt CIA:s före detta anställd Ray McGovern hjälper de inhämtade uppgifterna inte förebygga terroristdåd.

– Spionage dikteras av strävan att bara samla in uppgifter och vittnar om avancerad teknologisk nivå. USA saknar dock ett system för att plocka ut viktig information på allvar. Som resultat får vi den ökända höstacken i vilken vi gagnlöst letar efter nålen. Deras metoder funkar inte. Jag fattar inte varför européerna inte begriper detta, sade Ray McGovern.
Enligt honom skulle CIA efteråt kunna mycket väl hitta inspelningar att terrorister som hade ställt till attentat i Bryssel och Paris, men var inkapabelt av att avslöja dem i god tid.

 

se.sputniknews.com

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • avlyssning
  • CIA