Före detta CIA-agent: ”Spaningen är meningslös”

publicerad 2 februari 2016
CIA:s högkvarter i Langley, Virginia

Under de senaste åren har visselblåsare offentliggjort tusentals dokument som bevisar att CIA samlar in européernas personliga uppgifter och avlyssnar politikernas telefoner. Enligt CIA:s före detta anställd Ray McGovern hjälper de inhämtade uppgifterna inte förebygga terroristdåd.

– Spionage dikteras av strävan att bara samla in uppgifter och vittnar om avancerad teknologisk nivå. USA saknar dock ett system för att plocka ut viktig information på allvar. Som resultat får vi den ökända höstacken i vilken vi gagnlöst letar efter nålen. Deras metoder funkar inte. Jag fattar inte varför européerna inte begriper detta, sade Ray McGovern.

Enligt honom skulle CIA efteråt kunna mycket väl hitta inspelningar att terrorister som hade ställt till attentat i Bryssel och Paris, men var inkapabelt av att avslöja dem i god tid.

 

se.sputniknews.comStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.