Ford erkänner: Vi vet var ni är genom GPS:en

Jim Farley, vicepresident för global marknadsföring på Ford, skröt nyligen på en teknikkonferens om att biltillverkaren vet om vart alla som kör bil med deras GPS är.

publicerad 12 januari 2014
Fords GPS ger biltillverkaren full koll på sina kunder.

Det var på den väldiga elektronik- och teknikkonferensen CES som hölls i Las Vegas som Jim Farley avslöjade hur bra koll Ford har på människorna som kör deras bilar.

– Vi vet om alla som bryter mot lagen och vi vet när du gör det. Vi har GPS i bilen så att vi vet vad du gör, sa Farley, enligt tidningen Business Insider, och tillade att man inte delade datan som samlades in med någon.

Fords vicepresident pratade sedan om hur uppgifterna och datan som samlas in kan användas anonymt för att hjälp andra marknadsförare med trafikrelaterade problem.

I efterhand har både Ford och Jim Farley tagit avstånd från uttalandet som endast var ”hypotetiskt”, skriver Business Insider.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.