IT/Övervakning

Ford erkänner: Vi vet var ni är genom GPS:en

Jim Farley, vicepresident för global marknadsföring på Ford, skröt nyligen på en teknikkonferens om att biltillverkaren vet om vart alla som kör bil med deras GPS är.

Fords GPS ger biltillverkaren full koll på sina kunder.

Det var på den väldiga elektronik- och teknikkonferensen CES som hölls i Las Vegas som Jim Farley avslöjade hur bra koll Ford har på människorna som kör deras bilar.

– Vi vet om alla som bryter mot lagen och vi vet när du gör det. Vi har GPS i bilen så att vi vet vad du gör, sa Farley, enligt tidningen Business Insider, och tillade att man inte delade datan som samlades in med någon.
Fords vicepresident pratade sedan om hur uppgifterna och datan som samlas in kan användas anonymt för att hjälp andra marknadsförare med trafikrelaterade problem.

I efterhand har både Ford och Jim Farley tagit avstånd från uttalandet som endast var ”hypotetiskt”, skriver Business Insider.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!