Fler sårbarheter i Windows upptäckta – åtgärder dröjer

publicerad 29 mars 2020
- av Isac Boman
Både Windows 7, 8 och 10 påverkas av sårbarheten.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ännu en gång har sårbarheter i Windows operativsystem upptäckts. Den här gången handlar det om en bugg i Adobe Type Manager som möjliggör för en angripare att infektera användares dokument. Buggen återfinns i Windows 7, 8 och 10 och Microsoft har inga planer att åtgärda sårbarheten i de två äldre systemen.

Det är långt ifrån första gången som det upptäckts sårbarheter i Microsofts system och företaget får spendera en ansenlig tid med att fixa buggar och implementera skyddsåtgärder för att göra användarna nöjda.

Buggen i Adobe Type Manager innebär att användarens dator kan fjärrangripas genom att ett infekterat dokument laddas ner och öppnas, sedan kan ytterligare dokument på datorn infekteras och Microsoft själva beskriver sårbarheten som kritisk, skriver Sweclockers.

Såväl Windows 7, 8 och 10 har samma sårbarhet i sina system. För Windows 10 hoppas företaget att buggen kommer att vara åtgärdad den 14 april, men för de två äldre systemen förväntas inga åtgärder göras och systemen lär förbli sårbara.

Sweclockers kommer dock med tips på hur användare med äldre versioner av Windows kan gå till väga för att komma till bukt med säkerhetsproblemet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!