IT/Övervakning

Fler sårbarheter i Windows upptäckta – åtgärder dröjer

Både Windows 7, 8 och 10 påverkas av sårbarheten.

Ännu en gång har sårbarheter i Windows operativsystem upptäckts. Den här gången handlar det om en bugg i Adobe Type Manager som möjliggör för en angripare att infektera användares dokument. Buggen återfinns i Windows 7, 8 och 10 och Microsoft har inga planer att åtgärda sårbarheten i de två äldre systemen.

Det är långt ifrån första gången som det upptäckts sårbarheter i Microsofts system och företaget får spendera en ansenlig tid med att fixa buggar och implementera skyddsåtgärder för att göra användarna nöjda.
Buggen i Adobe Type Manager innebär att användarens dator kan fjärrangripas genom att ett infekterat dokument laddas ner och öppnas, sedan kan ytterligare dokument på datorn infekteras och Microsoft själva beskriver sårbarheten som kritisk, skriver Sweclockers.

Såväl Windows 7, 8 och 10 har samma sårbarhet i sina system. För Windows 10 hoppas företaget att buggen kommer att vara åtgärdad den 14 april, men för de två äldre systemen förväntas inga åtgärder göras och systemen lär förbli sårbara.

Sweclockers kommer dock med tips på hur användare med äldre versioner av Windows kan gå till väga för att komma till bukt med säkerhetsproblemet.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!