Facebooks nya högtalare utrustad med övervakningskamera

publicerad 8 oktober 2018
Portal from Facebook.

Facebook har tagit fram en högtalarprodukt i stil med Amazon Alexa. Men Facebooks högtalare kommer att inskränka din integritet ytterligare då den har en kamera som ”följer dina rörelser”.

Såväl Amazon, Apple och Google har lanserat så kallade smarta högtalare, vilket är en högtalare med inbyggd artificiell intelligens. Nu ger sig även Facebook in i kampen om användarna och lanserar Portal.

Till skillnad från Amazon, Apple och Google går Facebook ett steg längre då deras högtalare är utrustad med en videoskärm och en kamera som kan ”följa dina rörelser” och automatiskt känna igen människor, rapporterar Verge.

Flera tekniksajter är dock mycket skeptiska till hur Portal kommer att tas emot av allmänheten då Facebooks förtroende hos allmänheten är mycket lågt efter att företaget missbrukat användarnas data genom att sälja den vidare till tredje part.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.