IT/Övervakning

Facebooks nya högtalare utrustad med övervakningskamera

Portal from Facebook.

Facebook har tagit fram en högtalarprodukt i stil med Amazon Alexa. Men Facebooks högtalare kommer att inskränka din integritet ytterligare då den har en kamera som “följer dina rörelser”.

Såväl Amazon, Apple och Google har lanserat så kallade smarta högtalare, vilket är en högtalare med inbyggd artificiell intelligens. Nu ger sig även Facebook in i kampen om användarna och lanserar Portal.

Till skillnad från Amazon, Apple och Google går Facebook ett steg längre då deras högtalare är utrustad med en videoskärm och en kamera som kan “följa dina rörelser” och automatiskt känna igen människor, rapporterar Verge.

Flera tekniksajter är dock mycket skeptiska till hur Portal kommer att tas emot av allmänheten då Facebooks förtroende hos allmänheten är mycket lågt efter att företaget missbrukat användarnas data genom att sälja den vidare till tredje part.

Liknande artiklar

Facebook har tappat en miljon användare på tre mån... Under de senaste tre månaderna har Facebook tappat en miljon användare, bara i Europa. Facebook presenterade i veckan...
Facebook kan tvingas böta 15 miljarder efter datal... Facebook riskerar att få böta nästan 15 miljarder kronor för förra veckans dataläcka som berörde 50 miljoner Facebookkon...
Användarkonton till 50 miljoner Facebookanvändare ... Facebook har nu tvingats gå ut med att upp till 50 miljoner användares privata information kan ha läckt ut, rapporterar ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!