IT/Övervakning

Facebook har tappat elva miljoner användare

Det omåttligt populära sociala nätverket Facebook har fått se elva miljoner av sina användare radera sina konton. Anledningen är att Facebook inte upplevs värna om användarnas integritet.

Enligt en ny studie ska avslöjandena som kom i början av sommaren och som handlade om amerikanska NSA:s massövervakning av bland annat privatpersoner på Facebook. Integritetsfrågorna leder till “virtuella identitetssjälvmord”.

Det är universitetet i Wien, Österrike, som står för studien. Drygt 40 procent av de som avregistrerat sig från Facebook fruktade att någon kunde ha använt sig av deras personliga uppgifter, skriver Rysslands Röst.

 

Läs även:
Facebook redovisar utlämningar av svenska användaruppgifter

Liknande artiklar

Facebook gav enhetstillverkare tillgång till stora... Facebook har försett ett 60-tal enhetstillverkare, däribland Apple, Microsoft och Samsung, tillgång till stora mängder a...
Zuckerberg: “Vi samlar in data om utomståend... Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg erkände i en utfrågning inför den amerikanska kongressen att Facebook samlar i...
Zuckerberg grillades av kongressen om Facebooks ce... Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg vittnade i veckan inför den amerikanska kongressen. Under utfrågningen pressad...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Facebook