Facebook förbjuder Donald Trumps röst

publicerad 4 april 2021
Donald Trump.

Efter att ha censurerat Donald Trumps svärdotter Lara Trump och raderat en intervju som hon lade upp med sin svärfar så meddelar den sociala mediejätten att alla inlägg och publiceringar som innehåller den förre presidentens röst numer är förbjudna på plattformen.

Lara Trump är gift med Donald Trumps son Eric och laddade upp intervjun med den tidigare presidenten för att göra reklam för sin pratshow ”The Right View”.

Donald Trump bannlystes av Facebook efter protesterna och ockupationen vid Kapitolium i januari och har varit avstängd från plattformen sedan dess.
Nu meddelar Facebook att det inte bara är Donald Trump som är bannlyst – utan även hans röst. Det är nämligen förbjudet enligt regelverket att publicera innehåll där ex-presidenten överhuvudtaget hörs prata och om användare ändå gör detta så kan de själva räkna med att bli censurerade eller avstängda.

I linje med blockeringen av Donald Trumps konton på Facebook och Instagram så kommer fortsatt innehåll med Donald Trumps röst som publiceras att raderas och resultera i ytterligare begränsningar av konton”, skriver…


 


Liknande artiklar: