IT/Övervakning

Facebook förbereder inga åtgärder mot Biden-fusk

Strategier för att bekämpa Biden-fusk har inte presenterats.

Facebook har redan börjat planera för hur man ska agera om president Donald Trump skulle vägra acceptera resultatet av presidentvalet i höst eller utropa sig själv som segrare även om han skulle förlora. Några eventuella åtgärder eller strategier för att förhindra fusk och manipulation från demokraterna och Joe Biden har företaget dock inte offentliggjort.

Enligt New York Times arbetar Facebookt aktivt med att analysera hur man ska hantera olika scenarion där Donald Trump förlorar presidentvalet men inte erkänner sig besegrad utan ändå utropar sig till vinnare eller deklarerar att valresultatet är ogiltigt eller har manipulerats på olika sätt.
En åtgärd som man tittar på är att införa en så kallad ”kill switch” som vid ett sådant scenario omedelbart avaktiverar alla politiska annonser på Facebook tills dess att valet är över.

Noterbart är att varken New York Times eller Facebook har någon information om hur fusk från presidentkandidaten Joe Biden och demokraterna ska hanteras och hur man ska agera om Biden och hans stab försöker undergräva valresultatet eller vägrar acceptera Trump som segrare på liknande grunder.

Facebook, demokratins beskyddare. Vad skall de göra åt ev Biden-fusk? Är det ett helt otänkbart scenario?” frågar sig en användare på Twitter.

Blir farligt om företag skall avgöra vem som vunnit! Det gör valmyndigheterna och i förekommande fall domstolar!” konstaterar en annan på Facebook.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!