Facebook förbereder inga åtgärder mot Biden-fusk

publicerad 24 augusti 2020
- av Isac Boman
Joe Biden
Strategier för att bekämpa Biden-fusk har inte presenterats.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Facebook har redan börjat planera för hur man ska agera om president Donald Trump skulle vägra acceptera resultatet av presidentvalet i höst eller utropa sig själv som segrare även om han skulle förlora. Några eventuella åtgärder eller strategier för att förhindra fusk och manipulation från demokraterna och Joe Biden har företaget dock inte offentliggjort.

Enligt New York Times arbetar Facebookt aktivt med att analysera hur man ska hantera olika scenarion där Donald Trump förlorar presidentvalet men inte erkänner sig besegrad utan ändå utropar sig till vinnare eller deklarerar att valresultatet är ogiltigt eller har manipulerats på olika sätt.

En åtgärd som man tittar på är att införa en så kallad ”kill switch” som vid ett sådant scenario omedelbart avaktiverar alla politiska annonser på Facebook tills dess att valet är över.

Noterbart är att varken New York Times eller Facebook har någon information om hur fusk från presidentkandidaten Joe Biden och demokraterna ska hanteras och hur man ska agera om Biden och hans stab försöker undergräva valresultatet eller vägrar acceptera Trump som segrare på liknande grunder.

Facebook, demokratins beskyddare. Vad skall de göra åt ev Biden-fusk? Är det ett helt otänkbart scenario?” frågar sig en användare på Twitter.

Blir farligt om företag skall avgöra vem som vunnit! Det gör valmyndigheterna och i förekommande fall domstolar!” konstaterar en annan på Facebook.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!