Coronarepressionen

Klart för medicinsk apartheid i Europa: ”Digitalt grönt certifikat” ska gälla även inom EU-länderna

publicerad 15 april 2021
EU lanserar nu det man kallar "digitalt grönt certifikat" som ska avgöra vem som får nyttja sina medborgerliga rättigheter eller inte.

De totalitära planer som kritiker varnat för och innebär att icke-vaccinerade bland annat ska kunna nekas att resa utomlands  – men också förvägras att besöka kultur- eller idrottsevenemang i det egna landet – ser nu ut att bli verklighet i Europa. Under onsdagen enades EU-länderna om att ta fram det man kallar för ”digitalt grönt certifikat” redan till den 26 juni.

Passet ska förutom att användas för att kontrollera om medborgarna har vaccinerat sig också visa huruvida de har testats för covid-19 och om dessa test visat positivt eller negativt resultat. Kritiker pekar på att innehållet dessutom på sikt förväntas bli ännu mer omfattande för att avgöra vilka medborgare som har rätt att röra sig fritt i samhället och inte.

Från EU-håll påstår man att det är viktigt att det så kallade vaccinationspasset lanseras redan till turistsäsongen i sommar och Sveriges digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) är mycket positiv till det medicinska apartheid-system man nu kommit överens om att införa i Europa.
– Det är en bra överenskommelse och det är…


 


Liknande artiklar: