Upphovsrättslagen Artikel 13

EU-parlamentet röstar nej till kontroversiella upphovsrättslagar

EU-parlamentet har röstat nej till att implementera de nya kontroversiella upphovsrättslagarna, vilka kritiker menar skulle innebära slutet på internet som vi känner det.

Det handlar om ett lagförslag om de så kallade “Artikel 13” och “Artikel 11”. Den förstnämnda lagen skulle kräva att sajter implementerar ett filter som ska läsa igenom all media som laddas upp på internet. Artikel 11 är en så kallad länkskatt för internetsajter. Lagförslaget, som röstades igenom av EU:s juridiska utskott härom veckan, har kritiserats hårt då det skulle innebära att exempelvis parodier kan blir föremål för omfattande censur.

EU-parlamentet röstade under torsdagen nej till lagförslaget med röstsiffrorna 318-278. Alla nio svenska partier i parlamentet var emot förslaget på förhand.

Detta innebär dock inte att lagförslaget skrotas. Det skickas nu tillbaka och ska göras om. I september väntas det bli en ny omröstning om det då reformerade lagförslaget.

Liknande artiklar

EU-parlamentet röstar för kontroversiella upphovsr... EU-parlamentet har röstat igenom de kontroversiella upphovsrättslagarna, däribland Artikel 13, vilka kritiker menar sku...
Youtube raderar Jens Ganman och Magnus Carlssons p... Journalisterna Jens Ganman och Magnus Carlssons satirfilm "Så att det blir rätt", som handlar om den politiska korrekthe...
Twitter-chefen Jack Dorsey ska vittna inför kongre... Twitters vd och grundare Jack Dorsey kommer att vittna inför den amerikanska kongressen. Flera kongressledamöter väntas ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!