Terrorattentaten i Paris

Efter Parisdåden – Moderaterna vill utöka övervakningen av svenskar

Endast tre dagar efter terrorattentaten i Paris, som kom att kräva 129 liv, kommer Moderaterna med ett utspel om att ge Säpo utökade befogenheter för att kunna spionera på svenskar.

Moderaterna är beredda att samarbeta med Regeringen för att kunna skärpa den svenska terrorlagstiftningen. Bland annat genom att utöka övervakningen och avlyssningen av svenskar.
Vi måste försvara vår öppenhet, men samtidigt inte vara naiva kring den brutala terrorism som utgör ett hot mot såväl människor som samhällen, säger partiledaren Anna Kinberg Batra i ett pressmeddelande.

Enligt Moderaterna måste Säkerhetspolisen, Säpo, ges bättre verktyg för att kunna förhindra och bekämpa terrorbrott. I dessa verktyg innefattar möjlighet till signalspaning vid förundersökning samt hemlig dataavläsning.

I Storbritannien har premiärminister David Cameron också föreslagit att man ska ge utökande befogenheter till landets säkerhetstjänst för att avlyssna och övervaka sina medborgare.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!