Efter avstängningarna från Facebook och Twitter – Trump lanserar ny plattform

Nätcensuren

publicerad 5 maj 2021
- av Isac Boman
kommunikationsplattform

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Efter att en längre tid ha varit avstängd från flera stora sociala medie-jättar lanserar nu Donald Trump sin egen kommunikationsplattform för att publicera sina kommentarer, bilder och filmer.

USA:s ex-president Trumps kommunikationsplattform, som lanserades under tisdagen, kommer att fungera som “en plats att tala fritt och säkert“, och ska så småningom ge honom direkt möjlighet att kommunicera direkt med sina anhängare. Detta efter flera månader av att ha varit avstängd från webbplatser som Twitter, YouTube och Facebook.

Plattformen har namnetFrom the Desk of Donald J. Trump” (“Från Donald J. Trumps skrivbord”).

Huvudsyftet är att Trump ska kunna kommunicera med följare i kommentarer, bilder och filmer. En film, med titeln ”I en tid av tystnad och lögner”, har redan publicerats. I filmen kan man bland annat se nyhetsrapportering om Trumps avstängning från Twitter.

Sidan tillåter privatpersoner att dela Trumps inlägg på sociala medier, men i dagsläget kan man inte kommentera inläggen.

Plattformen lanserades bara en dag innan Facebooks tillsynskommitté förväntas meddela sitt beslut om huruvida Trump ska vara avstängd från Facebook och Instagram på obestämd tid.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!