Nätcensuren

Efter avstängningarna från Facebook och Twitter – Trump lanserar ny plattform

publicerad 5 maj 2021
kommunikationsplattform

Efter att en längre tid ha varit avstängd från flera stora sociala medie-jättar lanserar nu Donald Trump sin egen kommunikationsplattform för att publicera sina kommentarer, bilder och filmer.

USA:s ex-president Trumps kommunikationsplattform, som lanserades under tisdagen, kommer att fungera som “en plats att tala fritt och säkert“, och ska så småningom ge honom direkt möjlighet att kommunicera direkt med sina anhängare. Detta efter flera månader av att ha varit avstängd från webbplatser som Twitter, YouTube och Facebook.

Plattformen har namnetFrom the Desk of Donald J. Trump” (“Från Donald J. Trumps skrivbord”).
Huvudsyftet är att Trump ska kunna kommunicera med följare i kommentarer, bilder och filmer. En film, med titeln ”I en tid av tystnad och lögner”, har redan publicerats. I filmen kan man bland annat se nyhetsrapportering om Trumps avstängning från Twitter.

Sidan tillåter privatpersoner att dela Trumps inlägg på sociala medier, men i dagsläget kan man inte kommentera inläggen.

Plattformen lanserades bara en dag innan Facebooks tillsynskommitté förväntas meddela sitt beslut om huruvida Trump ska vara avstängd från Facebook och Instagram på obestämd tid.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!