IT/Övervakning

Detaljen som avslöjar Zuckerberg

Nyligen kunde man se hur Facebookgrundaren Mark Zuckerberg hade tejpat över såväl kameralinsen som mikrofonen på sin dator.

När den av Facebook ägda fotoappen Instagram nyligen nådde 500 miljoner användare lade Mark Zuckerberg upp ett foto på sin Facebook.
Men, förmodligen omedvetet, kan man se på fotot vilket knep som Facebookgrundaren använder för att undvika att bli spionerad på – genom att helt sonika sätta en bit tejp på kameralinsen och över mikrofonen.

Att hackare har kunnat ta sig in i datorer och spionera på användarna genom webbkameran och mikrofonen är känt sen en längre tid. De flesta IT-experter tycks dock vara överens om att sätta fast en enkel tejpbit, som Zuckerberg har gjort, är det bästa sättet att skydda sig på.

Facebook har i flera års tid kritiserats för att avlyssna och övervaka sina användare i tid och otid.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!