IT/Övervakning

Demonstranter skjuter ner polisdrönare – med laserpekare

En mängd laserpekare har lyckats sänka en av polisens drönare under en protest i Chile.

En film från en regeringskritisk demonstration i Chile visar hur människor lyckas sänka en polisdrönare. Detta med hjälp av vanliga laserpekare.
Nyhetssidan ZeroHedge tror antingen att drönarföraren blev bländad av laserpekarna alternativt att dessa störde ut drönarens höjdmätare vilket i sin tur ledde till att den automatiska nödlandningsmekanismen utlöstes.

 

Kraftigare laservapen ämnade att neutralisera större drönare har blivit ett allt mer vanligare diskussionsämne inom medier som rapporterar om militär teknik.

Nordfront har tidigare skrivit om hur de antikinesiska demonstranterna i Hong Kong använt sig av laser för att blända polisens övervakningskameror.

 

Källa: ZeroHedge

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Chile
  • drönare