Dejtingappar prioriterar covidvaccinerade

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 24 maj 2021
- av Redaktionen
dejtingappar

Flera stora dejtingappar ger nu fördelar till de som tagit covidvaccinet. Bland annat utlovas fler matchningar och gratis premiumfunktioner till användare som tagit sina båda sprutor.

Några av de största dejtningapparna i USA uppmuntrar användare att vaccineras och ger dessa användare belöningar i form av gratis premiumfunktioner. Användare som vaccinerar sig kommer även få tillgång till funktionerna som gör det möjligt att visa upp för andra att man är vaccinerad, rapporterar The Verge. Apparna som ingår i vaccinationssamarbetet är bland annat Hinge, Match, OKCupid samt de mer kända dejtingapparna här i Sverige; Tinder och Badoo.

Förutom att man som användare får fler funktioner till sin profil går även dejtningapparna ut med ett löfte till vaccinerade användare; fler matchningar, vilket leder till fler dejter. Enligt forskning som OKCupid gjort är att användare som är vaccinerade, eller planerar att vaccinera sig, får 14 procent fler matchningar. Redan nu erbjuder vissa av apparna dessutom ett filter efter vaccinationsstatus.

Det är oklart hur apparna planerar att verifiera att användare är vaccinerade eller inte och hur företagen får tag på den vaccinationsinformation är också okänt. Tinder har redan funktionen på plats.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!