Datainspektionen kan stänga ner osäker bank-app

publicerad 13 september 2013

Datainspektionen ställer nu ett ultimatum till Danske bank: Förbättra mobilapplikationens säkerhet, annars förbjuds appen.

Personlig data som vad man handlat, vilka lån man har, räkningar och lönen kan enligt Datainspektionen hamna i fel händer. Danske bank får kritik för deras mobilapp inte håller de säkerhetskrav som satts upp.

Det är främst området kring inloggningen som Datainspektionen är mest bekymrade över. Danske bank vill använda ett ”unikt sätt” för att garantera att angripare inte tar sig in, rapporterar SVT.

Tidigare har Handelsbanken och Nordea har fått klagomål från Datainspektionen om säkerheten kring bankernas mobilappar. De två bankerna har dock lämnat in nya versioner som Datainspektionen nu ska se över. Även Danske bank har lämnat in ett förslag, men det är inte Datainspektionen nöjda med.

Datainspektionen vill att Danske Bank lämnar in ett nytt förslag under andra halvan av 2014, skriver SVT.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.