Övervakningssamhället

CIA har upprepade gånger försökt hacka Apple

Under flera år har amerikanska CIA försökt att hacka systemen i Apples iPhone och iPad. Detta enligt topphemliga dokument som läckts av Edward Snowden.

Det är internettidningen The Intercept som kommit över dokumenten från Edward Snowden. I dokumenten framgår det att USA:s främsta underrättelsetjänst CIA i nästan ett decennium försökt ta sig igenom Apples säkerhetskod för att kunna spionera på Apples enheter.
Under ett hemligt möte kallat “Jamboree” diskuterade CIA tillsammans med sina säkerhetsexperter hur man bäst kunde utnyttja de säkerhetsbrister som finns i exempelvis datorer och mobiltelefoner. Bland annat pratade man om hur man skulle kunna dekryptera mjukvaran i Apples produkter, som används av hundratals miljoner personer jorden över.

Apple och flera av de största it-företagen i USA har hävdat att man gjort allt man kan för att värna om och skydda sina användares integritet. Detta har dock visat sig vara svårt för företagen att leva upp till med de bakdörrar som den amerikanska säkerhetstjänsten NSA planterat in.

CIA har inte velat kommentera de nya uppgifterna, skriver The Intercept.

Sommaren 2013 uppmärksammades USA:s massövervakning av internet genom att flera välkända tidningar och nyhetsmedier rapporterade om de topphemliga dokument som läcktes av Edward Snowden.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!