Brittisk rapport förespråkar ökad kontroll på nätet

publicerad 27 juni 2012

En rapport från Brittiska home affairs committee hävdar att internet är det främsta verktyget för ”spridandet av extremism” och menar att internet leverantörer borde samarbeta med staten för att övervaka sina kunder.

I undersökningen som genomfördes under en nio månader lång period så menade man att ”internet en av få oövervakade miljöer där radikalisering kunde äga rum” och att detta var ett allt mer ökande hot samt utgjorde ”en grogrund för terrorism”.

Vidare menar home affairs committee att även om islamistisk radikalisering varit i fokus tidigare när det handlat om våld och terrorism risker så är det helt andra grupper under luppen nu. Vilka som utgjorde dessa grupper gick man inte vidare in på utan istället konstateras att man ”misstänker att våldsradikalisering minskar inom de muslimska grupperna”.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.