IT/Övervakning

Brasiliens största tidning slutar med Facebook

Folha de S Paulo, Brasiliens mest lästa tidning, annonserade nyligen att man slutar att publicera material på Facebook. Orsaken är ett missnöje med det sociala nätverkets senaste algoritmer.

I januari införde Facebook nya algoritmer som enligt grundaren Mark Zuckerberg kommer prioritera “meningsfulla och personliga interaktioner” på det sociala nätverket.

Men de nya algoritmerna har mött stort missnöje. Bland annat från Folha de S Paulo, som är Brasiliens största tidning, vars chefredaktör anklagar de nya algoritmerna för att främja falska nyheter, skriver The Guardian.

– Genom att effektivt förbjuda professionell journalistik från sin plattform till förmån för personligt innehåll och falska nyheter blir Facebook omöjligt att använda för dem som vill erbjuda kvalitativt innehåll som vårt, säger Sérgio Dávila, chefredaktör på Folha de S Paulo.

Folha de S Paulo har nu valt att sluta med att publicera material på Facebook.

Liknande artiklar

Facebook utreds för att ha spridit användardata Federala åklagare väljer nu att granska den sociala mediejätten efter att det framkommit uppgifter om att Facebook har d...
Läcka: Facebook har utvecklat kod för att censurer... Nyligen läckta uppgifter visar att Facebook censurerar och minskar spridningen för konservativa och invandringskritiska ...
Brasilien sätter in soldater i våldsdrabbad region... Brasiliens nytillträdde president Jair Bolsonaro har satt in militären för att få bukt med våldet i delstaten Ceará. ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!