Brasiliens största tidning slutar med Facebook

publicerad 23 februari 2018

Folha de S Paulo, Brasiliens mest lästa tidning, annonserade nyligen att man slutar att publicera material på Facebook. Orsaken är ett missnöje med det sociala nätverkets senaste algoritmer.

I januari införde Facebook nya algoritmer som enligt grundaren Mark Zuckerberg kommer prioritera ”meningsfulla och personliga interaktioner” på det sociala nätverket.

Men de nya algoritmerna har mött stort missnöje. Bland annat från Folha de S Paulo, som är Brasiliens största tidning, vars chefredaktör anklagar de nya algoritmerna för att främja falska nyheter, skriver The Guardian.

– Genom att effektivt förbjuda professionell journalistik från sin plattform till förmån för personligt innehåll och falska nyheter blir Facebook omöjligt att använda för dem som vill erbjuda kvalitativt innehåll som vårt, säger Sérgio Dávila, chefredaktör på Folha de S Paulo.

Folha de S Paulo har nu valt att sluta med att publicera material på Facebook.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.