IT/Övervakning

Åtal mot männen bakom Dreamfilm

Linköpings tingsrätt

Idag inleddes rättegången vid Linköpings tingsrätt mot de fyra män som ska ha drivit streamingsidan Dreamfilm.se. Skaparen av sidan riskerar att få betala nästan en miljon kronor till flera filmbolag, däribland Walt Disney.

Det handlar om fyra män, två från Östergötland och två från Stockholms län, som ska ha drivit Dreamfilm, en webbsida som kostnadsfritt erbjuder en rad olika filmer till användarna.
Filmbolagen Walt Disney, Nordisk film och AB Svensk filmindustri kräver att de fyra männen bakom sidan ska fällas för upphovsrättsbrott, rapporterar P4 Östergötland.

Skaparen av Dreamfilm, en 22-årig Linköpingsbo, riskerar att få betala över 900 000 kronor till filmbolagen om han fälls.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!