Är vi redo för HTC smartphones återkomst?

publicerad 3 november 2017

Alla som har haft ett öga på den snabbt föränderliga utvecklingen i smartphone-världen är medveten att det är teknikföretag som Apple och Samsung som dominerar marknaden.

Men det verkar som om HTC är angelägna om att bevisa att de fortfarande är en relevant kraft i mobilvärlden. Detta beror på att det taiwanesiska varumärket har lovat att ett kommande media-event kommer att visa att deras tidigare avfärdade U-serier av smartphones kan konkurrera med de allra bästa.

Medan det inte finns något tvivel om att det är en uppmärksamhetskampanj som Apple iPhone X som vill skapa rubriker, hoppas HTC att deras U-serie av mobiler har vad som krävs för att erbjuda konsumenten något extra.

En stor anledning till varför HTC U11-smartphone fick så mycket press tidigare i år var det faktum att den inkluderade en innovativ kläm-funktion. Användaren kan helt enkelt genom att klämma på sidorna på den mobila enheten göra allt från att ta ett fotografi till att sätta på AI-assistenten.

Även om vissa kritiker var snabba att påpeka att Edge Sense squeezability-funktionen inte var mer än en gimmick, visade det hur det taiwanesiska varumärket var villigt att experimentera på modiga nya sätt för att föra någonting nytt till den mättade smarttelefonmarknaden.

Trots HTCs innovationer misslyckades deras smartphone att fånga allmänhetens uppmärksamhet. Som ett resultat har vi sett HTC förlorade en marknadsandel på 11% på bara sex år till den punkt där ökad konkurrens från nya märken som OnePlus och Xiaomi har inneburit att HTCs andel har sjunkit till mindre än 1%.

Men med OnePlus som står inför kritik för brist på dataskydd, och till och med Apples nyligen släppta iPhone 8 som haft trög försäljning, verkar det som om HTC är angelägna om att återfå kontrollen över marknaden genom ett par fascinerande uppgraderingar till deras smartphone U-serie.

Medan U11 fokuserade på klämbara sidor och en imponerande 12-megapixelkamera, förväntas det att HTC kommer att försöka skapa ett nytt tillvägagångssätt för sina nästa modeller.

Det har varit gott om rykten om att HTC planerar en mellan-pris-modell som körs med Android One-operativsystemet.

Detta skulle syfta till att få en funktionell enkelhet tillbaka till U-seriens modeller så att alla som ville använda enheten för att spela spel som Real Racing 3 eller webbläsaralternativ som de hittas på Wombat Casino, inte skulle behöva att spendera stora summor på en HTC-enhet för att njuta av dessa underhållningar på ett stressfritt sätt.

Men oavsett om de nya HTC-modellerna används för spel eller kommunikation, kommer det tekniska varumärket att behöva jobba hårt för att få sina smartphones aktuella.

Den tidigare U11-modellen hade en 5,5-tums skärm som kritiserades för att vara lite matt och lite gammaldags jämfört med extravaganta enheter som Samsung Galaxy S8.

Så även om det kommande HTC-media-eventet kommer att orsaka stort intresse för smartphoneentusiaster, är det osannolikt att det skapar ett så stort intryck för vanliga mobilanvändare.

 


Hela denna artikel är en annons
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.