IT/Övervakning

Apple och Samsung straffas för att ha gjort äldre mobiler långsammare

Apple och Samsung straffas av italienska myndigheter för att uppmanat användare att installera program som försämrar prestandan för äldre mobiltelefoner.

Italienska konkurrensmyndigheter straffar de två smartphonetillverkarna med böter för deras agerande. Apple tvingas böta tio miljoner euro och Samsung tvingas böta fem miljoner euro för att bland annat använt “oärliga affärsmetoder”.
Apple och Samsung blir därmed de första smartphonetillverkarna som straffats rättsligt för att ha gjort sina mobiler långsammare, rapporterar The Guardian.

NyD har tidigare skrivit om att en stämningsansökan riktats mot Apple i USA. Apple hade tidigare erkänt att man gjort äldre mobiler långsammare genom att dra ner på deras prestanda.

Apple uppgav att de medvetet gör sina telefoner långsammare för att förlänga batteriernas livslängd och för att skydda telefonerna under “särskilda omständigheter”.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!