Antiglobalistiskt datorspel bannas av Steam

publicerad 1 oktober 2020
Heimat Defender utspelar sig i en dystopisk framtid där militanta vänsterextremister och storkapitalistiska företag tagit över världen.

Hets- och censurkampanjen mot Heimat Defender: Rebellion har gett resultat. Efter anklagelser från vänsterliberal media om att spelet skulle vara homofobiskt, högerextremt och antisemitiskt så plockas det nu bort från Steam.

Spelet är ett plattformsspel i 2D och har beskrivits av skaparna som ”det första patriotiska datorspelet någonsin”. Handlingen utspelar sig drygt 60 år i framtiden där militanta vänsterextremister helt tagit över delar av storstäderna och där det ondskefulla storföretaget ”Globohomo Inc” numera härskar över samhället.

Spelarna får välja bland karaktärer som baseras på verkliga identitära aktivister från olika europeiska länder och har som uppdrag att stoppa Globohomos plan att förvandla befolkningen till hjärndöda, rotlösa och zombiefierade konsumenter.
Ta kontroll över de fyra motståndskämparna Alex Malenki, Outdoor Illner, Martin Sellner och den mörka riddaren (Götz Kubitscheck) och led dina karaktärer genom den dystopiska framtidsvisionen av ett Europa som vi förhoppningsvis aldrig behöver se!”, skriver spelföretaget själva.

Det tyska patriotiska medborgarinitiativet Ein Prozent ligger tillsammans med spelstudion Kyltgames bakom spelet. Utvecklarna är mycket oroade över att spelindustrin är på väg att…


 


Liknande artiklar: