IT/Övervakning

Antiglobalistiskt datorspel bannas av Steam

Heimat Defender utspelar sig i en dystopisk framtid där militanta vänsterextremister och storkapitalistiska företag tagit över världen.

Hets- och censurkampanjen mot Heimat Defender: Rebellion har gett resultat. Efter anklagelser från vänsterliberal media om att spelet skulle vara homofobiskt, högerextremt och antisemitiskt så plockas det nu bort från Steam.

Spelet är ett plattformsspel i 2D och har beskrivits av skaparna som ”det första patriotiska datorspelet någonsin”. Handlingen utspelar sig drygt 60 år i framtiden där militanta vänsterextremister helt tagit över delar av storstäderna och där det ondskefulla storföretaget ”Globohomo Inc” numera härskar över samhället.
Spelarna får välja bland karaktärer som baseras på verkliga identitära aktivister från olika europeiska länder och har som uppdrag att stoppa Globohomos plan att förvandla befolkningen till hjärndöda, rotlösa och zombiefierade konsumenter.

Ta kontroll över de fyra motståndskämparna Alex Malenki, Outdoor Illner, Martin Sellner och den mörka riddaren (Götz Kubitscheck) och led dina karaktärer genom den dystopiska framtidsvisionen av ett Europa som vi förhoppningsvis aldrig behöver se!”, skriver spelföretaget själva.

Det tyska patriotiska medborgarinitiativet Ein Prozent ligger tillsammans med spelstudion Kyltgames bakom spelet. Utvecklarna är mycket oroade över att spelindustrin är på väg att bli lika dekadent och tragisk som filmindustrin där allting tillrättaläggs enligt en politiskt korrekt diskurs.

Förra veckan togs spelet alltså bort från Steam och spelutvecklarna fick sin profil raderad. Den troliga förklaringen är att det är spelets politiska budskap som föranlett censuren.

– Det är problematiskt eftersom det inte är en uppenbar uppvisning av ideologi. Det är ett roligt, gratis och coolt retro-spel, men det kan dra folk in och bli ett potentiellt första steg till att få kontakt med den identitära rörelsen, beklagar sig Linda Schlegel som forskar om radikalisering på internet för det vänsterpopulistiska magasinet VICE.

Exakt varför det är så problematiskt att det släpps spel med ett politiskt högerorienterat tema, samtidigt som det finns hundratals öppet vänsterliberala spel med tydliga politiska agendor, framgår inte av Schlegels utspel.

Heimat Defender finns att ladda ner på utvecklarnas hemsida.

 

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!