IT/Övervakning

AMD startar spelbutik med möjlighet att bryta kryptovaluta

Med Robot Cache hoppas AMD kunna konkurrera med Steam.

Hårdvarugiganten AMD skapar tillsammans med spelbutiken Robot Cache en plattform som ska låta användarna sälja vidare sina begagnade spel och låta användare bryta kryptovaluta.

Efter Steams jättesuccé har andra tillverkare velat ha en del av kakan och gjort försök att skapa tjänster och butiker som ska konkurrera, exempelvis Epic Games Store. Nu vill AMD också gå in i marknaden och skapa en plattform som skiljer sig från sina konkurrenter – inte minst genom att spelen kan säljas vidare till andra användare, ett förfarande som inte varit möjligt sedan dvd-skivans tid.
Tjänsten som går under namnet Robot Cache är dock ingen renodlad AMD-skapelse, utan togs fram av spelutvecklaren med samma namn för två år sedan. I vintras inleddes dock ett samarbete med AMD och projektet kommer att lanseras gemensamt.

En annan avsevärd skillnad mellan Robot Cache och andra liknande tjänster är att man faktiskt inte kommer behöva betala pengar. Istället kan du som användare bryta kryptovaluta och sedan byta in denna mot butikens egen kryptovaluta Iron som i sin tur kan användas för att köpa spel. De som äger AMD:s Ryzen- och Radeon-produkter får dessutom fem procent bonus under hela 2020, skriver Sweclockers.

2018 försökte Razer sig på en liknande satsning med kryptovalutor, något som lades ner efter mindre än ett år. Hur AMD:s tjänst kommer att utvecklas är oklart, just nu är spelutbudet inte särskilt stort men det är samtidigt värt att notera att det handlar om en betaversion och inte om någon färdig produkt, och att fler speltitlar planeras att göras tillgängliga framöver.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!