Snowdens jultal

Snowden: ”Alltid billigare att fråga än att spionera”

I somras blev Edward Snowden känd för allmänheten som mannen som läckte hemliga dokument som visade den massövervakning som olika länder bedriver. På juldagen fick visselblåsaren äran att hålla ett jultal som sändes i den brittiska tv-kanalen Channel 4.

I jultalet pratade Snowden om hur våra framtida generationer riskerar att mista sin integritet, på grund av den omfattande övervakningen som olika länders underrättelsetjänster bedriver.

– Ett barn som föds idag har ingen aning om vad som menas med integritet. De får inte möjligheten till att ha en stund för sig själva, och det är allvarligt eftersom integriteten är det som får oss att veta vilka vi är och vem vi villa vara, sade Snowden under jultalet.
Edward Snowden avslutade sitt knappt två minuter långa jultal med en julhälsning och påpekade för regeringarna att det är billigare att fråga än att spionera.

– Tillsammans kan vi uppnå en bättre balans. Stoppa massövervakning och påminna regeringarna att om de verkligen vill veta vad vi tycker så är det alltid billigare att fråga än att spionera. Till alla där ute som lyssnar; tack och god jul.

 Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!