Snowden: ”Alltid billigare att fråga än att spionera”

I somras blev Edward Snowden känd för allmänheten som mannen som läckte hemliga dokument som visade den massövervakning som olika länder bedriver. På juldagen fick visselblåsaren äran att hålla ett jultal som sändes i den brittiska tv-kanalen Channel 4.

publicerad 26 december 2013

I jultalet pratade Snowden om hur våra framtida generationer riskerar att mista sin integritet, på grund av den omfattande övervakningen som olika länders underrättelsetjänster bedriver.

– Ett barn som föds idag har ingen aning om vad som menas med integritet. De får inte möjligheten till att ha en stund för sig själva, och det är allvarligt eftersom integriteten är det som får oss att veta vilka vi är och vem vi villa vara, sade Snowden under jultalet.

Edward Snowden avslutade sitt knappt två minuter långa jultal med en julhälsning och påpekade för regeringarna att det är billigare att fråga än att spionera.

– Tillsammans kan vi uppnå en bättre balans. Stoppa massövervakning och påminna regeringarna att om de verkligen vill veta vad vi tycker så är det alltid billigare att fråga än att spionera. Till alla där ute som lyssnar; tack och god jul.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.