Alex Jones tillbaka på X efter omröstning

publicerad 11 december 2023
- av Markus Andersson
Alex Jones blev bannlyst i september 2018.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den frispråkige journalisten och dokumentärfilmaren Alex Jones har fått tillbaka sitt X-konto efter drygt fem års bannlysning.

Detta efter att Elon Musk, vd för X (tidigare Twitter), arrangerat en omröstning på plattformen där över 70 procent av användarna röstade för att Jones skulle välkomnas tillbaka.

Det var i september 2018 Alex Jones under Twitters tidigare ägare blev bannlyst efter att han vid upprepade tillfällen påstods ha brutit mot plattformens ”policy om kränkande beteende”.

–  Elon Musk säger att han är en yttrandefrihetens absolutist, men har fortfarande inte låtit mig komma tillbaka på Twitter med min egen kanal. Jag är inte ens arg på Elon Musk, jag förstår att han har gjort så mycket som han tror att han kan. Men jag hoppas att Elon kommer att titta på den här intervjun och faktiskt höra från mig varför jag verkligen var bannlyst från Twitter innan han köpte det och inte av de falska skäl som han har gett, förklarade InfoWars-profilen i en intervju med Tucker Carlson.

Så blev det också två dagar senare efter att Musk startat en omröstning på X. Användarna fick då avgöra huruvida Alex Jones skulle få komma tillbaka till plattformen och drygt 70 procent svarade ja.

Folket har talat och så ska det bli”, kommenterade Musk resultatet.

Trump fick tillbaka kontot

Sedan tidigare har Elon Musk också återkallat Donald Trumps bannlysning, även detta efter en omröstning på plattformen. Vid detta tillfälle röstade 51,8 procent av 15 miljoner användare för att Trump skulle få tillbaka sitt Twitter-konto, och så blev det också.

Det kan noteras att Elon Musk tidigare varit skeptisk till att låta Jones få komma tillbaka – detta efter att den senare ifrågasatt huruvida skolskjutningen i Sandy Hooks verkligen ägt rum som den rapporterades i medierna.

Avslöja globalisterna i WEF (World Economic Forum) och deras marionetter. Fokusera på USA:s proxykrig i Ukraina och de USA-stödda krigsförbrytarna i Israel. Berätta för världen om den oheliga alliansen mellan demokraterna, Big Tech och Deep State … Lämna skolskjutningar åt andra”, kommenterade Musk då.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!