IT/Övervakning

AI imiterar kändisprofilen Joe Rogans röst

Nu kan systemutvecklare återskapa näst intill perfekta kopior utav människors röster. Det är det kanadensiska företaget Dessa som återskapat kändisprofilen Joe Rogans röst.

Det är det kanadensiska företaget Dessa som har lyckats återskapa en näst intill perfekt imitation utav kändisprofilen Joe Rogans röst där han pratar om en fiktiv händelse – att han har skapat ett hockeylag bestående utav chimpanser.
Dessa har blivit ett världsledande företag inom systemutveckling på bara ett par år. Förstaget grundades 2016 och har fokuserat på att utveckla program inom AI och “deep learning”-teknologi. Ett område som många företag har börjat rikta sin utveckling mot.

Joe Rogan skriver på Twitter att han både är imponerad, men samtidigt skrämd över vad utvecklingen kan komma att göra inom en nära framtid.

Många upplever utvecklingen som skrämmande och är oroliga att tekniken om den hamnar i fel händer kan användas för id-kapningar eller för att sprida desinformation och falska nyheter.

 

Den fiktiva rösten av Rogan som AI:n producerat kan höras i klippet nedan:

 

Tobias Heldring

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!