MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 2 mars 2024

lördag 2 mars 2024

AI imiterar kändisprofilen Joe Rogans röst

publicerad 22 maj 2019

Nu kan systemutvecklare återskapa näst intill perfekta kopior utav människors röster. Det är det kanadensiska företaget Dessa som återskapat kändisprofilen Joe Rogans röst.

Det är det kanadensiska företaget Dessa som har lyckats återskapa en näst intill perfekt imitation utav kändisprofilen Joe Rogans röst där han pratar om en fiktiv händelse – att han har skapat ett hockeylag bestående utav chimpanser.

Dessa har blivit ett världsledande företag inom systemutveckling på bara ett par år. Förstaget grundades 2016 och har fokuserat på att utveckla program inom AI och “deep learning”-teknologi. Ett område som många företag har börjat rikta sin utveckling mot.

Joe Rogan skriver på Twitter att han både är imponerad, men samtidigt skrämd över vad utvecklingen kan komma att göra inom en nära framtid.

Många upplever utvecklingen som skrämmande och är oroliga att tekniken om den hamnar i fel händer kan användas för id-kapningar eller för att sprida desinformation och falska nyheter.

 

Den fiktiva rösten av Rogan som AI:n producerat kan höras i klippet nedan:

 

Tobias Heldring

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Flykten från New York

RecensionerJan Sundstedt: John Carpenters cyniska syn på mänskligheten tar sig uttryck i vad som kan vara den coolaste polisstat som skådats på vita duken.

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend