AI imiterar kändisprofilen Joe Rogans röst

publicerad 22 maj 2019

Nu kan systemutvecklare återskapa näst intill perfekta kopior utav människors röster. Det är det kanadensiska företaget Dessa som återskapat kändisprofilen Joe Rogans röst.

Det är det kanadensiska företaget Dessa som har lyckats återskapa en näst intill perfekt imitation utav kändisprofilen Joe Rogans röst där han pratar om en fiktiv händelse – att han har skapat ett hockeylag bestående utav chimpanser.

Dessa har blivit ett världsledande företag inom systemutveckling på bara ett par år. Förstaget grundades 2016 och har fokuserat på att utveckla program inom AI och ”deep learning”-teknologi. Ett område som många företag har börjat rikta sin utveckling mot.

Joe Rogan skriver på Twitter att han både är imponerad, men samtidigt skrämd över vad utvecklingen kan komma att göra inom en nära framtid.

Många upplever utvecklingen som skrämmande och är oroliga att tekniken om den hamnar i fel händer kan användas för id-kapningar eller för att sprida desinformation och falska nyheter.

 

Den fiktiva rösten av Rogan som AI:n producerat kan höras i klippet nedan:

 

Tobias Heldring
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.