IT/Övervakning

197 skadliga Firefox-tillägg raderas

Mozilla väljer att radera hela 197 tillägg till webbläsaren Firefox från sin portal och avaktivera dem hos de användare som redan installerat dem. Man har upptäckt att tilläggen antingen samlar data om användarna eller kan innehålla skadlig kod.

Noterbart är att 129 av tilläggen är från utvecklaren 2Ring som ska ha samlat in information om användarna utan deras vetskap.
Några av de populäraste tilläggen som plockats bort är WeatherPool, Your Social, Pdfviewer – tools, RoliTrade, Rolimons Plus, EasySearch, EazyZipTab och ConvertToPDF.

Mozillas tydliga policy för tillägg i webbläsaren är att dessa uttryckligen måste be om användarnas godkännande innan någon information samlas in och lagras. Om utvecklare känner att deras tillägg tagits bort av felaktiga skäl så har de möjlighet att överklaga beslutet till Mozilla, rapporterar Tech Radar.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!