197 skadliga Firefox-tillägg raderas

publicerad 4 februari 2020
- av Isac Boman

Mozilla väljer att radera hela 197 tillägg till webbläsaren Firefox från sin portal och avaktivera dem hos de användare som redan installerat dem. Man har upptäckt att tilläggen antingen samlar data om användarna eller kan innehålla skadlig kod.

Noterbart är att 129 av tilläggen är från utvecklaren 2Ring som ska ha samlat in information om användarna utan deras vetskap.

Några av de populäraste tilläggen som plockats bort är WeatherPool, Your Social, Pdfviewer – tools, RoliTrade, Rolimons Plus, EasySearch, EazyZipTab och ConvertToPDF.

Mozillas tydliga policy för tillägg i webbläsaren är att dessa uttryckligen måste be om användarnas godkännande innan någon information samlas in och lagras. Om utvecklare känner att deras tillägg tagits bort av felaktiga skäl så har de möjlighet att överklaga beslutet till Mozilla, rapporterar Tech Radar.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.