Insändarsidan

Insändare

Vem styr våra tankar?

Via media och politik får vi en daglig dos av tankestyrning. Finns det pressfrihet? Eller är media redskap åt en “elit” som håller sig bakom kulisserna?

Dagligen distraherar media oss med underhållning, spel, nöjen, lidelser etcetera och på senare tid finns tävlingar i konst, matlagning och all slags sport. Genom dessa intressen avvänjs vi från egen tankeverksamhet, vilket gör att media – som sprattelgubbar till “eliten” – stakar ut nya tankeriktningar bland allmänheten och inom politiken.

I dagarna har vi tagit del av hur viss media och vissa politiker fört ut sitt hat emot Donald Trump. En ensidig rapportering som distraherar och vilseleder de som inte förmår tänka och undersöka av egen kraft. Har vi blivit ett släkte som kan förmås att tro vad som helst? Att media och politiker har monopol på sanning och visdom är den mest skadliga tro man kan ha. Det är en “ond” cirkel som måste brytas.

De som nu driver sitt hat emot Donald Trump sprider sitt hämndbegär till omvärlden, ett beteende som är av samma slag som de själva anklagar Trump för.

Genom media och politik försvarar “eliten” sig mot alla nykomlingar, i synnerhet om de hotar den bestående ordningen. En mentalitet som de anser vara viktigare för egen särställning, med dess privilegier, än att respektera valutgången.

Ska vi kunna bygga en bättre värld, måste vi bryta de onda känslor och tankestyrningar, så som hat och hämndbegär, som förmörkar våra sinnen.

 

Krister Lind

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!