“Världens största mötesplats är bättre och mer levande än någonsin”

Nätcensuren

Twitter är friare än någonsin under Elon Musks ledarskap och populariteten talar sitt tydliga språk - folk älskar det! skriver signaturen Upplysaren.

publicerad 3 juli 2023
Twitter har blivit en fantastisk plats att vara på menar signaturen Upplysaren.
Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

Listan över förbättringar på Twitter sedan Elon Musk tog över är så lång att det vore stökigt att ens ta upp den i en artikel. Det är betydligt färre bottar och falska konton, friare och högre i tak än någonsin och de nya användarrekorden talar sitt tydliga språk – folk älskar det!

Samtidigt har man infört Community notes och andra bra åtgärder och fått bukt med mycket desinformation, spam och annat som besudlade det gamla Twitter. Jag är en av de som aldrig använde Twitter tidigare, men nu tillbringar många timmar i veckan både privat och professionellt på plattformen som fungerar bättre än någonsin.

Tusentals av Dorseys Stasi-anställda, som ägnade dygnets alla timmar till att täppa till truten på folk, har fått sparken och istället fokuserar man på vettiga förbättringar och optimeringar som gör plattformen – världens största torg – till en behaglig plats att vara på.

Som Musk själv betonat många gånger är det värt många miljarder i förlust att säkerställa yttrandefriheten och att alla kan samlas på världens största öppna mötesplats. Inte för att han behöver pengarna, men intäkterna kommer garanterat att kunna öka med den ofantliga användarbas man nu bygger upp – särskilt när lågkonjunkturen vänder, vilket är det främsta skälet till att aktierna sjunkit en del och drabbat alla annonsplattformar på samma sätt.

Det går inte annat än dra på smilbanden åt de (särskilt mediehusen) som försöker hitta på högst löjliga förevändningar att klanka ned på Elon Musk och den snabbast växande plattformen i världen och det uppenbara motivet att de inte fixar att woke-personalen har sparkats och att människor vars åsikter de inte tolererar för första gången på länge får komma till tals i ett världsomspännande forum.

Länge leve yttrandefriheten!

 

Upplysaren

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!