Insändarsidan

Insändare

“Skydda dina sällskapsdjur under Halloween”

Hundar som leker med en pumpa.
Publicerad 30 oktober 2020
Uppdaterad idag kl. 13:39

Halloween är en läskigt rolig högtid, som tyvärr kan innebära risker för våra sällskapsdjur. Här är några tips för att se till att firandet blir tryggt för hela familjen.

Under den här högtiden kan det finnas monster runt hörnet – människor som ser oövervakade djur (i synnerhet svarta katter) som lätta offer. Håll dina sällskapsdjur inomhus istället, där de är trygga.

Trevliga dekorationer kan bli farliga på ett ögonblick, så håll pumpalyktor, stearinljus och hängande vimplar på säkert avstånd från djuren. Undvik även att tända fyrverkerier, eftersom de kan skrämma – och skada – både våra sällskapsdjur och vilda djur.

Njut av ditt Halloweengodis, men håll det borta från djuren. Choklad, nötter, russin och sötningsmedel som xylitol kan vara farligt för dem och i värsta fall bli livshotande.

Att klä ut sig är roligt för människor men kan bli både obekvämt och farligt för djuren. Maskeraddräkter kan hindra deras syn och rörlighet och bli en kvävningsrisk, så låt dem fortsätta vara naturligt gulliga och spara de läskiga utklädnaderna till dig själv!

 

Sascha Camilli
PETA Foundation

Sascha Camilli är djurrättsaktivist och europeisk press- och projektkoordinator för People for the Ethical Treatment of Animals, PETA.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!