Insändare

”S gamla vana att muta väljarna går igen”

Av gårdagens partiledardebatt framgår att socialdemokraterna använder coronakrisen för att skyffla ut pengar som man i praktiken köper röster med - en strategi man använt med framgång under lång tid. Det skriver Ted Ernhill i en insändare.

publicerad 8 juni 2020

Partiledardebatten igår bekräftade Socialdemokraternas vanliga politik – mutor till väljarna – alltså exakt samma framgångsrecept som man tillämpat under 1990-talet och fram till 2006.

Corona är nu en front att skyffla pengar till utbildning, åtgärder, hjälp av myndigheter och annat som går att få in i sammanhanget. Svensson och här nere Jönsson räknar nu kallt med att få extrema pengar i handen via betald utbildning (världens dyraste), till att få jobb inom äldreomsorg eller vad som helst som går att härleda till corona.

Säg att fem till tio procent av de röstberättigade nu sväljer detta rakt av. Därmed uppnår man samma röstsiffror man haft tidigare. Det tycks bara vara att vänta ut pöbeln ännu en gång, som man fick göra under 1990-talet fram till 2006, alltså drygt 15 år. Med samma tidsperiod från idag skulle vi få vänta till valet 2034 på förändring, och hur samhället ser ut då kan nog de flesta inse om viljan finns. Dessutom lär det väl bli som nu efter valet 2034, med ett stort antiklimax.

Vi har redan ett bra utbildningssystem och att använda det som det är tänkt och pengarna till att fortsätta betala anställda så att behoven av personal i offentlig sektor kan fyllas ut – är något som fungerar i praktiken. Framför allt får vi rätt folk till vården om de som är mest aktiva blir de som blir uppmuntrade – istället som med S-politiken där det är de som är minst motiverade som drar det längsta strået. Ytterst kostar deras politik människoliv, pengar och livskvalité och är något som även spiller ut i det övriga samhället.

 

Ted Ernhill
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.