Insändare

”Public service bryter mot sitt uppdrag med tittarna”

publicerad 22 mars 2017
Hanna Stjärne t.v. bryter mot sitt Public service-uppdrag som vd för SVT menar artikelförfattaren

SVT/SR sprider fake news och det finansieras med en straffskatt för de som vill ha kvar sin tv-mottagare. Gör om SVT till en frivillig betalkanal när man gång på gång bryter emot Public service-avtalet. Det skriver signaturen Korren.

Folkbildning är inte detsamma som att ljuga och bedra och vägra att presentera en bevisning för sina falska påståenden. På SVT är man totalt likgiltiga över när de ertappas med att de bedriver falsk propaganda som i en diktatur. Det man ger sken av att bekämpa är vad man själva dagligen gör gentemot Sveriges befolkning. SVT/SR är ett hot mot demokratin när de får folket att ta ställning och för eller emot i olika frågor på helt felaktig och falsk grund. Hanna Stjärne var med och gav priset ”guldspaden” till Researchgruppen som begått lagbrott och som själva kallar sig för ”fetare än Stasi”.

När Hanna Stjärne år 2014 blev utsedd till SVT:s vd så var det förstås med en tanke att bedriva en mångkulturell agenda och med ett införande av ett påbud i form av ett språkbruk för SVT/SR-anställda. Den går ut på att förvrida sanningen till en falsk verklighetsbild.

När Aftonbladets före detta chefredaktör Jan Helin 2016 utsågs till ny programdirektör så var det inte heller en ren slump ut en röd tråd över hur SVT blivit en propagandacentral när man vet hur Aftonbladet bedrivit sin ”journalistik” med skribenter som Lena Melin och till exempel Fredrik Virtanen.

 

Korren
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.