Insändare

Hanna Stjärne t.v. bryter mot sitt Public service-uppdrag som vd för SVT menar artikelförfattaren
Foto: Centerpartiet/CC BY 2.0

“Public service bryter mot sitt uppdrag med tittarna”

Publicerad 22 mars 2017, uppdaterad kl. 9:49

SVT/SR sprider fake news och det finansieras med en straffskatt för de som vill ha kvar sin tv-mottagare. Gör om SVT till en frivillig betalkanal när man gång på gång bryter emot Public service-avtalet. Det skriver signaturen Korren.

Folkbildning är inte detsamma som att ljuga och bedra och vägra att presentera en bevisning för sina falska påståenden. På SVT är man totalt likgiltiga över när de ertappas med att de bedriver falsk propaganda som i en diktatur. Det man ger sken av att bekämpa är vad man själva dagligen gör gentemot Sveriges befolkning. SVT/SR är ett hot mot demokratin när de får folket att ta ställning och för eller emot i olika frågor på helt felaktig och falsk grund. Hanna Stjärne var med och gav priset “guldspaden” till Researchgruppen som begått lagbrott och som själva kallar sig för “fetare än Stasi”.

När Hanna Stjärne år 2014 blev utsedd till SVT:s vd så var det förstås med en tanke att bedriva en mångkulturell agenda och med ett införande av ett påbud i form av ett språkbruk för SVT/SR-anställda. Den går ut på att förvrida sanningen till en falsk verklighetsbild.

När Aftonbladets före detta chefredaktör Jan Helin 2016 utsågs till ny programdirektör så var det inte heller en ren slump ut en röd tråd över hur SVT blivit en propagandacentral när man vet hur Aftonbladet bedrivit sin “journalistik” med skribenter som Lena Melin och till exempel Fredrik Virtanen.

 

Korren

 • elfyma

  Håller absolut med sign Korren.
  Gör om SVT:s utbud till betalkanaler !
  Ska dom som har både TV och dator/surfplatta/mobil betala dubbla licenser ?

 • Bertil Andersson

  Någon betalkanal kommer det aldrig att bli av Svensk TV. Då går ju Stasi, (Radiotjänst) miste om nöjet att bulta på dörren hos “misstänkta” licensfuskare. En rädd svensk är en bra svensk.

 • Bertil Andersson

  Det blev en liten olycka i det blå skåpet när Högsta Domstolen avslog Propaganda TV:s begäran om att det skulle klassas som TV innehav när man tittade på TV i en dator.

 • SVT borde ha förlorat sändningstillståndet redan för några månader sedan när Erik/Fabian från Granskning Sverige drog ner byxorna på dem om deras lögner om Wannsee-konferensen. Fejkhistorikern Arnstad använde en källa som visade sig vara en helt vanlig spelfilm. Ren fiktion alltså. SVT vägrade att korrigera det misstaget. Alltså sprider man fake news per definition. Man kan rent av kalla det för historie-revision ironiskt nog.

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend