Insändare

”Nätverk bakom Facebooksidor som konspirerar mot folket”

Ett nätverk av personer har postat och varit aktiva i Facebook-grupper och sidor som utger sig för att konspirera mot befolkningen. Det skriver William Johansson i sin insändare.

publicerad 4 oktober 2018
Facebook-sidan "Föreningen för Utökade Chemtrailutsläpp".

Jag har sedan en tid tillbaka kunnat lokalisera nätverk av personer som av misstag eller oförsiktighet har postat och varit aktiva i Facebook-grupper som utger sig för att konspirera mot befolkningen. Sidorna, bland annat Föreningen för Utökade Chemtrailutsläpp, är det inte meningen att vanligt folk ska hitta till och visst innehåll är utformat som så att man ska kunna uppfatta innehållet som skämt, då medlemmar i sina inlägg samtidigt driver med befolkningen.

Men de flesta inlägg är långt ifrån några skämt, och bakom sidorna så har jag lyckats lokalisera uppemot hundratalet av profiler som efterlämnat sig digitala fotspår och varav de allra flesta har någonting gemensamt, de verkar ingå i en stor konspiration mot folket.

Efter att ha genomgått alla profiler gick det att se en tydlig röd tråd, många är Facebookvänner, varav en del har ytterligare vänner där man kunde se fortsatt liknande mönster på deras profiler. Det var likriktade åsikter, inlägg och foton med symbolism som indikerar att personen i fråga är med i någon sorts hemlig order. Man kunde se gilla-markeringar som härledde till ytterligare suspekta sidor däribland fler likartade konspirationssidor, och någonting gemensamt är att väldigt många utav dessa har fina poster på sina CV:n.

Några urklipp från sidan:

Flera inne i gruppen meddelar att de är piloter, något som också framgår på vissa profiler. Flera profiler uppger också att de jobbar inom vaccinbranschen för företag i Sverige som var med och distribuerade vaccinet Pandemrix som var en vaccination som påstås behövas för att skydda sig emot viruset H1N1.

Videoupptagning efter flygningar över Jönköping:

Politiker som tidigare har belyst Chemtrail-sprayningarna:

Pernilla Hagberg (MP)

Åsa Runander (C) – (gick sedan med i partiet Enhet)

 

Nedmonteringen utav Sverige har inte pågått av en slump. Det är dags för gemene man att inse vad det är som pågår i maktens sfärer, i detta fall luftens sfärer, och att allting har ett samband.

 

 

William Johansson
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.