Insändarsidan

Insändare

“Korset i flaggan talar om Jesus”

Har du tänkt på att vår svenska flagga har ett kors som symbol? Jag har sökt lite på nätet om detta, och hittar knappt någonting om kristna ­förklaringar. Men självklart är det så att korset i den svenska flaggan beror på att Sverige en gång var ett ­kristet land. Det gula korset talar om att Jesus dog på ­korset men är nu uppstånden. Den blå färgen på flaggan talar om himlen där Jesus bor.

Annars förklarar de flesta sidorna på nätet att de ­blågula färgerna i den svenska flaggan under lång tid har använts som svenska färger, bland annat i folkunga­ättens vapen som blev Magnus Ladulås kungavapen 1275, samt i Tre kronor-vapnet.

Hissa flaggan på nationaldagen den 6 juni och tänk då på vems kors det handlar om. Och på grund av detta ­korset så har vi det himmelska hoppet som den blåa ­färgen symboliserar.

 

Ulrik Petersson

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!