Insändarsidan

Insändare

“Hur kan misshandlad polis bli till “skadad vid ingripande” när Sveriges Radio rapporterar?”

Signaturen Mattias ifrågasätter hur Sverige Radio i sin nyhetsrapportering kan få en misshandel av en polis som ryckt ut på ett larm i Västervik till att framstå som en olycka.

Skärmdump på Sverige Radios artikel från händelsen den 6 oktober

Jag läste idag Sveriges Radios artikel “Polis skadad vid ingripande”, som publicerades igår på SR:s hemsida P4 Kalmar.

I artikeln står det att en polis som kallats till stadsparken i Västervik blivit “skadad vid ingripande”, när polisen i fråga i själva verket blev angripen och misshandlad i ansiktet.

Man kan fråga sig hur det i Sveriges Radios värld är möjligt att lyckas vrida om händelsen om misshandel av blåljuspersonal som kallats ut på larm där någon med avsikt angriper polisen till att polisen “blev skadad”, ungefär som att det var fråga om någon olycka. Sveriges Radios rubriksättning och ert ordval får ju en helt annan betydelse. “Skadad” blir man i händelse av en olycka, något som sker utan uppsåt.

Public service skruvade syn på verkligheten där allting skall tillrättaläggas gör mig som medborgare mörkrädd. Vår egen skattefinansierade media kan inte berätta för medborgarna när våra poliser blir angripna och misshandlade utan vänder det till att huller om buller ser ut som någon olycka är så skruvad så man finner inte orden.

Sedan skriver man i anslutning till sina artiklar att “trovärdighet och opartiskhet är grunden i vår journalistik“. Det är så magstarkt att man häpnar…

 

Mattias

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!